04 kwie 2022
Makaron z indykiem w porach ze szparagami
Nie masz pomysłu na obiad? Przychodzę z podpowiedzią! 🤗😋
Składniki:
1 ząbek czosnku,
ok. 150 g fileta z indyka,
1 szklanka makaronu penne (najlepiej z mąki durum),
1 łyżeczka oliwy lub oleju rzepakowego,
1 kawałek pora,
5 szparagów zielonych.
Sposób przygotowania w 5 krokach:
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu.
Od szparagów oddzielić części niejadalne, podzielić je na kawałki długości około 4 cm i sparzyć wrzątkiem.
Mięso pokroić w podłużne paski. Por pokroić w plasterki i wrzucić na rozgrzaną oliwę. Gdy zmiękną, dodać indyka, następnie szparagi oraz czosnek przeciśnięty przez praskę.
Danie podlać wodą i dusić pod przykryciem około 10-15 minut.
Pod koniec dodać sól z pieprzem, ugotowany makaron i wymieszać.
Dodaj swój komentarz