Insulinoopornością określa się zaburzenie gospodarki glukozy w organizmie, polegające na zmniejszeniu wrażliwości tkanek naszego organizmu na hormon insulinę.🧐🧐

👉Wśród czynników odgrywających istotną rolę w powstawaniu insulinooporności należy wyróżnić przede wszystkim wysokie spożycie produktów wysokoprzetworzonych bogatych w cukry proste i tłuszcze nasycone (słodycze, fast-food), prowadzące do powstawania nadwagi lub otyłości, czyli przyczyn ściśle powiązanych z opornością tkanek na insulinę.🤔

 

>>> DOWIEDZ SIĘ WIĘCEJ O INSULINOOPORNOŚCI <<<

>>> ZAMÓW GOTOWY JADŁOSPIS PRZYGOTOWANY DLA OSÓB Z INSULINOOPORNOŚCIĄ <<<

 

Macie pytania? Potrzebujecie indywidualnej konsultacji ze specjalistą? Serdecznie zapraszam do kontaktu😊✉️

https://kochel.fitdietetyk.pl/kontakt/

☎️ 533 505 585